ב- 30/6/2019 נורה למוות צעיר ממוצא אתיופי, סלומון טקה, בן 18, ליד מרכז נוער שבו לומדים ומבלים צעירים, ממוצא אתיופי לרוב, בקרית חיים שבחיפה. היורה הוא קצין משטרה שלא היה בתפקיד באותה עת.
בחקירות עלה כי קצין המשטרה שהה עם אשתו ושלושת ילדיו הקטנים בגן שעשועים סמוך למקום. לדבריו, הוא הבחין בקטטה ברחוב בין מספר צעירים וניסה להפריד בין הצדדים. בשלב מסוים לאחר שהזדהה כשוטר, החלו הצעירים לפי החשד לקללו וליידות לעברו אבנים. לטענת היורה, חש בסכנת חיים וכהגנה עצמית, ביצע ירי, ממנו מת הצעיר. השוטר עצמו נפצע מהאבנים וטופל בבית החולים. מבדיקת המשטרה בשטח עולה כי יתכן שהשוטר התכוון לירות יריית אזהרה כלפי פלג גופו התחתון של טקה, אך הכדור פגע במדרכה וניתז לבית החזה של הצעיר. לעומת זאת, נער אחר שנכח במקום טוען שהוא ירה מטווח קרוב, לכוון חזהו של סלומון.
העדה האתיופית טוענת שבאופן כללי, המשטרה "מחפשת" אותם, חושדת בהם בצורה מפלה, שאילו היו שם צעירים בהירי עור, תגובת השוטר הייתה שונה ושנערים מהעדה מפחדים להסתובב בחוץ. הם דרשו שהקצין יואשם ברצח.
מה דינו של היורה, כפי שתואר לעיל? יתכן שעל פי החוק הישראלי, הוא אמור להיות נאשם ב"הריגה", אך בשנת 2019 בוטלה עבירת ה"הריגה", ופוצלה בין העבירות "רצח בנסיבות מחמירות", "המתה בנסיבות של אחריות מופחתת", (בגלל מצוקה נפשית או התעללות ע"י הקרבן), ו"המתה בקלות דעת". בפועל הקצין הועמד לדין בפברואר 2020 בגין עבירת "גרימת מוות ברשלנות" שכן לא ניתן להוכיח שירה בכוונת תחילה כדי להמית את הצעיר.
בהלכה יש הגדרה של "רוצח בשגגה הקרוב לפשיעה". הוא זה שלא נזהר במעשיו ועשה דבר מסוכן, ולבסוף נהרג אדם בגלל מעשיו. למשל: מי שזרק אבן לרשות הרבים, ופגעה באדם והרגו, או מי שמפיל כותל באמצע היום לכיוון הרחוב. אע"פ שלא התכוון להרוג, כיוון שמלכתחילה עשה מעשה חמור, ברשלנות ובחוסר זהירות מחפיר, מעשהו נחשב לשגגה הקרובה לפשיעה, ודינו חמור יותר מרוצח בשגגה, שאין עיר המקלט מועילה לכפר לו. לכן, אם היה גואל הדם מוצאו והורגו, הגואל פטור מכל עונש. (רמב"ם הלכות רוצח ו, ד - ו). ע"פ הגדרה זו, מדובר בזה שלא הייתה להורג כל כוונה לפגוע באדם אחר, אך מעשיו הרשלניים בהחלט סיכנו אחרים.
לפי ההלכה, השוטר שהרג את סלומון טקה ז"ל, כנראה מוגדר כרוצח בשגגה קרוב לפשיעה שכן לא התכוון לפגוע בו אלא רק להזהיר, אך היה צריך לירות לאוויר ולא כלפי מטה. יחד עם זאת יש להביא בחשבון שאולי היה בסכנת חיים.
בשנת 2024 הכריע השופט כי השוטר שנאשם בגרימת מוות ברשלנות בשנת 2019, אינו אשם מפני שפעל מתוקף הגנה עצמית מסכנת מוות ממשית.